TOUKOKUUN TREENI | Piha ja autotalli

Toukokuun treeni: Piha ja autotalli

Tavaravalmentajan kuukausitreeninä on nyt pihan ja parvekkeen sekä autotallin ja -katoksen tavaroiden läpikäyminen! Jos kodin varastojenkin raivaaminen on ajankohtaista, lue huhtikuun haaste tästä linkistä.

Kevät on huoltotöiden aikaa: autojen pesua, polkupyörien ja terassikalusteiden huoltoa. Lisäksi pihalta saattaa paljastua epämääräistä sälää, kun lumet sulavat. Nämä ovat mitä parhaimpia muistutuksia siitä, että ostaessa on syytä kiinnittää huomiota tavaran huollettavuuteen ja siihen, haluaako siihen ylipäätään sitoutua! 

Piha & parveke

Nyt on aika huoltaa piha- ja parvekekalusteet sekä itse terassi! Puuöljy elvyttää kulahtaneet pinnat ja mikä sen mukavampaa kuin nauttia puhdetöiden parissa upeasta kevätilmasta!


Puutarhavälineille kannattaa luoda omat paikkansa, jolloin ne löytyvät tarvittaessa. Näppärän istutuspöydän nikkaroi hetkessä vaikka kuormalavoista.


Sulaneen lumen alta paljastuu roskia ja osa talvisäilöstä kaivetuista pihaleluista näyttää siltä, että ihmettelee, miksei niitä tullut heitettyä syksyllä suoraan roskiin. Kenties muovikrääsän sijaan voisi jatkossa ostaa lapsillekin sinkkisangot ja jämerät istutuslapiot, jotka kestävät käyttöä vuodesta toiseen.

Tässä kohtaa on hyvä pohtia myös ostokäyttäytymistään ja miettiä, kannattaako panostaa kerralla kestäviin ja huollettaviin materiaaleihin vai valitsetko aina halvimman ratkaisun, josta on iloa ehkä kesäksi kerrallaan. Samoin, jos mietit terassin laajentamista, pohdi, haluatko myös sitoutua sen huoltamiseen.

Autotalli & autokatos

Kaikkea muuta autotalleissa usein on paitsi se auto! Kun tavaraa alkaa olla niin paljon, että tarvittavaa tilaa harrastuksille ja huoltotoimille ei riitä, on aika karsia ja järjestellä!

Autotallien luova kaaos on usein sellainen, että tilan pääkäyttäjä kyllä osaa siellä kohtuullisesti navigoida ja jopa useimmin löytää etsimänsä, mutta tilanne on toinen silloin, kun joku muu lähtee sieltä jotain hakemaan. Häiritsee sekavuus tai ei, jokainen käyttäjä hyötyy siitä, että tavaroille on selkeät paikat ja ne on sijoitettu niin, että yhdellä silmäyksellä voi todeta, onko öljyä tai spraymaalia vielä hyllyssä vai onko se syytä laittaa ostoslistalle.


Kun neliöt uhkaavat loppua tallin tai katoksen puolelta, hyödynnä seinätilat säilytyksessä! Erilaiset ripustusratkaisut kannattelevat raskaitakin työkaluja ja vaneri- tai reikälevy on mainio tausta pienten työkalujen säilyttämiseen.


Kierrätä turhat kemikaalit toimittamalla ne vaarallisten aineiden keräyspisteeseen. Sähkölaiteromut kuuluvat SER-keräykseen ja metallit omaan keräykseensä.

Kesäkuun teemana on Vaatteet! Tilaa maksuton uutiskirje tästä. Saat siten seuraavat haasteet ja vinkit suoraan sähköpostiisi.

Kevään myötä on ollut ilo huomata, että apua järjestelyyn pyydetään yhä rohkeammin! Jos oma projektisi junnaa paikoillaan, OTA YHTEYTTÄ tästä linkistä matalla kynnyksellä. 

Lisää Tietoa palveluistani, saat tästä linkistä. Muistathan, että autan myös etänä!

Järjestelyn iloa!

Sanna Koskinen

Ps. Tervetuloa seuraamaan myös FACEBOOKIN ja INSTAGRAMIN kautta!