Case: asiakas Henna & ruuhkavuodet

Case: asiakas Henna & ruuhka­vuodet


Tositarina siitä, miksi ruuhkavuosia elävä Henna (nimi muutettu) halusi palkata ammattijärjestäjän avukseen. Tarina on julkaistu asiakkaan erillisellä suostumuksella.

- Varasto on ainainen pommi! Se häiritsee ja nyt se pitää saada kuntoon. Tuutko auttamaan?

- Tottakai tulen, sovitaan heti aika!

Tällaisella alustuksella lähdettiin muutamaa päivää myöhemmin tutkimaan, mitä lapsiperheen lämmin varasto pitää sisällään. Varaston järjestystä oli hämmennetty niin perheen lasten kuin aikuistenkin puolesta: lapset etsivät jemmaleluja, siellä oli paljon Hennan miehen harrastus- ja muuta tavaraa eikä varasto palvellut siinä tarkoituksessa, johon sitä olisi tarvittu. 

Lopulta Henna ei yksin jaksanut lähteä setvimään vuosia säilöttyjä asioita vaan pyysi apuani! Näky varaston ovella oli hyvin tavallinen: lattia niin täynnä tavaraa, että hyllyille on vaikea päästä, mutta toisaalta säilytyksen raamit olivat kunnossa ja hyllytilaa paljon.

Järjestelyn edetessä vastaan tuli mm. käyttökelvottomia sähkölaitteita ja -johtoja. Ne vein mennessäni SER-keräykseen, jolloin asiakas pääsi niistä heti eroon. Henna kertookin yhdeksi syyksi avun tarpeeseen sen, että ei olisi tiennyt, miten kierrättää piirtoheitin tai miten hävittää vanhat maalinjämät. Lisäksi ylimääräistä käyttökelpoista tavaraa kasattiin Konttiin lähteväksi.

Tavarakasojen takana oli mm. ylimääräinen asekaappi, josta on nyt helppoa tehdä myynti-ilmoitus, kun sen luokse pääsee helposti ottamaan kuvat ja kantamaan sitten ostajan autoon. Kun sekin "seisova raha" muuttuu käteiseksi ja summaan lisätään muutamat järjestelyn lomassa tulleet Hennan toteamukset "Ai meillä onkin jo tämmönen, ei tätä tarviikaan ostaa", niin järjestelyavun ostoon käytetty raha onkin jo tuonut itsensä takaisin!

Mites ne Hennan miehen tavarat? Ei hätää, emme heittäneet niitä roskiin. Henna oli kysynyt häneltä viitteellisiä ohjeita, miten toimitaan. Loput, joista emme tienneet, kasattiin laatikkoon, josta hän sai ne myöhemmin itse katsoa läpi.

Järjestelyn päätyttyä varaston lattia on tyhjä, tavarat hyllyillä laatikoissa lajiteltuina ja nimikoituina sekä harrastusvälineet helposti saatavilla!

Seuraavana päivänä sain Hennalta iloisen viestin: "Ihan parasta, kun tästä jää tää draivi päälle ja tulee jatkettua itse kodin muissa huoneissa!" Jes! Parasta tosiaan, että järjestelyapuun laitettu panostus tulee monin kerroin takaisin, kun saa intoa jatkaa itse!

Mikäli tarinan varasto kuulostaa ihan sinun varastoltasi, lue lisää tietoa palveluistani tästä linkistä. Voit myös ostaa palvelua LAHJAKORTTINA ystävälle tai sukulaiselle.

Lue lisää tietoa palveluista →


Sinua saattaa kiinnostaa myös reumaa sairastavan asiakkaani tarina siitä, miten kodin järjestely on vaikuttanut hänen elämäänsä. Lue tarina tästä linkistä.

Järjestelyterveisin

Sanna Koskinen

Ps. Tervetuloa seuraamaan Instagramissa ja Facebookissa!