Ajankohtaista: tapahtumat, artikkelit ja podcast-vierailut

Ajankohtaista: tapahtumat, artikkelit ja podcast-vierailut

Katso alta linkit podcastvierailuihin, tapahtumiin, artikkeleihin ja radiohaastatteluun, joissa Tavaravalmentajana olen mukana!

MiB vieraskynäkirjoitus

Sain kirjoittaa Mothers in Business -yhteisön blogiin vinkkejä arjen aloittamiseen.

"Ensimmäiset viestit päiväkodista ja koulusta alkavat kilahdella puhelimeen - arki on taas alkamassa. Metatyöt alkavat vyöryä mieleen saman tien: puuttuiko hanskoja tai välikausikenkiä, onko reppu ehjä, milloin harrastuksiin piti ilmoittautua ja mistä löytyy se sähköinen lomake, joka piti täyttää? Voisiko arkeen paluusta tehdä tänä vuonna vähemmän stressaavan?"

Lue lisää tästä linkistä.


Podcast-vierailu

Uravalmentaja Jenni Väisänen kutsui minut Viiden tähden sinä -podcastiinsa, jossa keskusteltiin mm. karsimisesta, asiakkaideni reaktioista ja tavaran haalimisen taustoista.

Kuuntele jakso tästä linkistä.

Kotona-messut 16-17.10.2021 Joensuun areenassa

Tule tapaamaan Joensuun alueen ammattijärjestäjiä Suomen ammattijärjestäjät ry:n messupaikalle numero 10.3, joka sijaitsee aivan päälavan tuntumassa. Tapahtuma on kävijöille maksuton!

"Maijan koti muuttui taas asuttavaksi" - Karjalainen 9.10.

"Kun kaaos alkoi tuntua ylitsepääsemättömältä, tulivat itsesyytökset. Miksi en saa mitään aikaiseksi?"

Lue asiakkaani Maijan tarina nettiartikkelina tai 9.10. ilmestyneestä Karjalaisesta. Maijan kodin tavaramäärä ryöpsähti nettitilausten, fyysisten sairauksien ja perittyjen tavaroiden myötä. Kotihäpeä on vaikuttanut hänen elämäänsä, mutta kesällä alkaneiden järjestelykäyntien jälkeen koti on alkanut muuttua taas asuttavaksi.

"Kun Sanna tuli kesällä tutustumiskäynnille, pelkäsin, mitä hän ajattelee kaaoksestani. Hänen olemuksensa oli kuitenkin sellainen, ettei minun tarvinnut jännittää."


Syö, nuku, säästä -podcast

Kuuntele asiaa kotihäpeästä ja lempeästä luopumisesta. Selvitä, kuka laittoi rahansa ennen merkkilaukkuihin ja kuka säilyttää liian pieniä farkkuja. Entä kuinka niistä luovutaan vai tarvitseeko niin välttämättä edes tehdä? Syö, nuku, säästä -podcast & Tavaravalmentaja - kotihäpeä ja lempeä luopuminen.

Asumisen apu: kuinka ennakoida ja aloittaa karsiminen ikääntyneenä

Suomen asumisen apu ry tarjoaa neuvoja ja tukea asumisen pulmiin ja järjestää ikääntyneille osallistavaa ryhmätoimintaa.

Sain vastata asiantuntijana kuvitteellisen Maijan asumisen haasteisiin: Maija haaveilee muutosta pienempään asuntoon jäätyään leskeksi muutama vuosi sitten. Lapsetkin ovat jo muuttaneet omilleen. Kaikkea tavaraa ei kuitenkaan voi ottaa omakotitalosta kerrostaloasuntoon ja muuton esteenä on talon täydeltä tavaroita, jotka herättävät muistoja menneistä.

Mistä Maijan kannattaisi aloittaa? Lue blogiteksti täältä.

Karjalan Heili 31.7.2021

Haastattelu Tavarakaaoksen kesyttäjät on kaikkien luettavissa täällä.


KPOT: Kuinka paljon on tarpeeksi? Suomen ammattijärjestäjät ry:n virtuaalinen tapahtuma

KPOT kevään 2021 tallenteet ovat nähtävillä täällä.

Teemoina ostokäyttäytyminen, vaatteet, kierrätys, järjestelyn hyödyt (erityis)lapsiperheessä ja osiot mitä ammattijärjestäjä tekee & kysy ammattijärjestäjiltä.

Itse olen mukana osiossa Järjestelyn hyödyt (erityis)lapsiperheessä.

TULOSSA syksyn 2021 virtuaalinen tapahtuma teemalla Ikääntyminen ja kuolinsiivous lauantaina 20.11.2021 klo 12-15. Lue lisää tästä.

Vinkkejä ruuhkavuosien pyörteisiin PedaTalk-podcastissa

Pääsin antamaan etänä vinkkejä siihen, kuinka voit helpottaa arkeasi ruuhkavuosien pyörteissä.

Kuuntele PedaTalk-podcastin jakso #16 Helpota arkeasi tästä.

Kamu Early Education -päiväkodin blogivinkit leluhärdelliin

Helsingissä sijaitseva päiväkoti haluaa tukea perheitä monipuolisesti arjen haasteissa.

Lue tästä Kamun blogi ja nappaa vinkkini lelukaaoksen selättämiseen.

Vieraana #mitävattua-podcastissa

Koodersin Miikka Kostian isännöi podcastia, jossa selitetään termejä. Pääsin kertomaan, mikä ammattijärjestäjä on/ ei ole ja mitä ammattijärjestäjä oikein tekee. Mukana Annu Tajakka.

Podcast-vierailun voit kuunnella ja katsoa tästä.

OLO&ELO-messut, 13.10.2019 Pieksämäki

Kodin kaaos hallintaan -luento kahdesti messupäivän aikana. Saat luennolta ideoita ja inspiraatiota omatoimiseen järjestelyyn sekä tietoa ammattijärjestäjien työstä. Pidän luennon yhdessä Annu Tajakan kanssa.

Suomen ammattijärjestäjien messuosastolla tavattavissa joensuulaiset Sanna Koskinen ja Annu Tajakka sekä kuopiolainen Nina Päivinen. Tervetuloa inspiroitumaan ja keskustelemaan tavarahaasteista!

Lapsemme / MLL jäsenlehti

Lue konkreettiset vinkit kodin tavarakaaoksen kukistamiseen ja poimi itsellesi sopivat keinot tai inspiroidu soveltamaan! Vapaa-ajalla toimin paikallisen MLL yhdistyksen hallituksessa, joten tämä oli ihana mahdollisuus yhdistää työ ja harrastus.

Lue verkkojuttu tästä linkistä.
Prisma Joensuu 12.4.2019

Tule tapaamaan minua ja kolleegaani Annu Tajakkaa Joensuun Prisman kodin säilytys -osastolle perjantaina 12.4. klo 13-15. Kysy ja kuule parhaat vinkit kodin järjestelyhaasteisiin!Vaatteiden ilta Kaartossa 8.2.2019

Joensuulainen Kaarto kids & lifestyle myy vastuullisesti valmistettuja kotimaisia naisten ja lasten vaatteita, koruja ja sisustustuotteita kauppakeskus Iso Myyssä.

Järjestämme Kaartossa Vaatteiden illan perjantaina 8.2. klo 17-19 yhteistyönä liikkeen omistajan Iita Kaarton ja Nosh-edustaja Satu Pehkosen kanssa.

Illan aikana kävijät saavat vinkkejä vaatehuoltoon, vaatteiden karsimiseen ja vaatekaapin järjestelyyn. Tapahtuma on kaikille avoin, tervetuloa!

Ammattijärjestäjät Ikeassa 2-3.2.2019

Ikea Suomi järjestää Ikea FAMILY -tapahtuman 2-3.2. ja tuolloin ammattijärjestäjiä on paikalla Ikeoissa ympäri Suomen. Itse olen paikalla Kuopion Ikeassa molempina päivinä. Tule kuulemaan ja kysymään vinkkejä kotisi säilytyspulmiin!

Ohjelma molempina päivinä:

Klo 12: makuuhuone & vaatehuone
Klo 13: eteinen
Klo 14: lasten huone
Klo 15: kodin säilytys

Seuraa tapahtumaa Instagramissa ja Facebookissa #ammattijärjestäjätIKEASSA kautta tai seuraamalla minun tarinoitani ja postauksia: Tavaravalmentajan Facebook-sivu tässä linkissä ja Sannan Instagram-tili tässä linkissä.

Yle.fi nettiartikkeli

Toimittaja Pauliina Tolvanen halusi tehdä nettiartikkelin työstäni. Joensuulainen Krista Krubally päästi meidät kotiinsa, johon kaivattiin nokkelia säilytysideoita. Pienestä kodista turha tavara oli jo karsittu ja ammattijärjestäjän vinkeillä Krista sai uusia ideoita perheensä arjen sujuvoittamiseen.

Lue artikkeli tästä linkistä.


Paikallisradio

Minulla oli ilo vierailla Yle Radio Suomi Joensuun lähetyksessä. Haastattelussa kuulet, millainen koulutus ammattijärjestäjillä on, keitä kollegoja minulla Joensuun seudulla on ja missä tilanteissa ammattijärjestäjään otetaan yhteyttä!

Haastatteluun lisäyksenä voi sanoa, että koulutuksen lisäksi ammattitaitoni pohjautuu loputtomaan kiinnostukseeni järjestelyä ja erilaisia säilytysratkaisuja kohtaan sekä oivaltavaan asenteeseeni arjen haasteita kohtaan.

Kuuntele haastattelu tästä linkistä.