Kaipaako keittiösi järjestys ryhtiliikettä? Aloita näistä!

Kaipaako keittiösi järjestys ryhtiliikettä?


Tukkivatko turhat rasiat keittiön parhaan säilytystilan?
Etkö enää edes muista, mitä keittiön yläkaapeissa on?
Onko kuiva-ainekaappi ärsyttävän epäkäytännöllinen?

Olen nähnyt pieniä ja isoja keittiöitä, tukkoisia kaappeja ja tuskastuneita kokkailijoita, jotka ovat saaneet tarpeekseen huonosti toimivasta keittiöstä! Ammattijärjestäjänä olen tietenkin myös päässyt ratkomaan näitä ongelmia joskus hyvin pienellä budjetilla ja joskus niin, että budjettia ei ole tarvinnut miettiä. Lisäksi olen kokenut suuren muutoksen oman keittiömme käytettävyydessä karsimisen ja järjestelyn myötä.

Haluan nyt jakaa muutaman tärkeimmistä huomioistani,
joiden avulla sinäkin voit onnistua keittiösi järjestelyssä!

Blogissa näet esimerkkikuvia asiakaskohteestani ja kuvat on luonnollisesti julkaistu asiakkaan luvalla.


1. Aloita keittiön järjestely ärsyttävimmästä kohdasta

Paikanna se kohta keittiöstä, joka tuskastuttaa sinua yhä uudelleen päivästä toiseen. Mikä on se laatikko, hylly tai muu yksittäinen osa keittiötäsi, joka häiritsee arkeasi useimmiten?

Onko se kenties kulmakaappi, joka on liian täynnä?
Onko se ylähylly, joka on liian syvä, jolloin tavarat hukkuvat toistensa taakse?
Vai onko se laatikko, jota on vaikea avata, kun kauhat eivät sinne asetu?

 

Kuvassa asiakkaani ns. apteekkarin kaappi, joka tuntui epäkäytännölliseltä ruokatarvikkeille. Tämä oli koko keittiön toimivuuteen vaikuttava tekijä, koska ruuanlaittoa edelsi tarvikkeiden tonkiminen toistensa takaa. Samalla sai varoa, että mitään ei tipu yli laidan.

Ota siis käsittelyyn yksi valitsemasi kohta ja ryhdy karsimaan! Kun pahin on takana eli tuskaisin kohta on järjestelty, työ tuntuu palkitsevalta ja muun keittiön järjestys löytyy helpommin.


2. Valitse keittiössä karsimiseen apukysymys

Mieti, mikä olisi juuri sinulle sopivin kysymys keittiön tavaroiden läpikäymiseen.

Jos omistat paljon lahja- tai perintöastioita, voit kysyä itseltäsi, milloin näitä on viimeksi käytetty?
Jos haasteenasi on liiat säilytysrasiat, kysy itseltäsi, montaako rasiaa todella tarvitset?
Mikäli kuiva-aineita on kertynyt huimaavia määriä, kysy itseltäsi, montako viikkoa niiden kaikkien syömiseen menisi?

Kuvassa asiakkaan säilytysrasialaatikko ennen järjestelyä. Apukysymyksien avulla löytyivät turhat rasiat, joista oli aika luopua.

Peilaa aina karsimispäätöksiä siihen, mikä on tavoitteesi keittiön suhteen: palveleeko tämä tuote tai tavara sitä, että saisin jokapäiväisestä arjestani sujuvampaa? Onko se siis viemänsä tilan arvoinen?


3. Jäitkö kaipaamaan enemmän konkretiaa?

Ensimmäisenä vuotenani ammattijärjestäjänä yllätyin siitä, kuinka usein minua pyydettiin apuun juuri keittiön järjestelyyn. Toisaalta se on yksi kotien eniten käytetyistä huoneista, joten ei sinänsä ihme, että se halutaan myös arkea palvelevaksi!

 

Asiakkaan luona ratkaisu löytyi siitä, että säilytysrasiat ja kuiva-aineet vaihtoivat paikkaa. Tärkeimmät eväs- ja säilytysrasiat mahtuivat helposti apteekkarin kaappiin ja nyt kaappia on miellyttävää käyttää.

Yhdistin asiakkaiden luona saamani kokemukset omiini ja kokosin simppelin kohta kohdalta etenevän suunnitelman, jonka avulla

- käyt läpi keittiösi tavarat pieninä osina
- määrittelet sopivat tavaroiden määrät
- löydät kaikelle toimivat paikat
- ja saat omasta keittiösi järjestyksestä parhaan mahdollisen!

Täyttämällä tietosi saat sähköpostiisi 7 päivän ajan päivittäisen tehtävän. Ensimmäisen päivän tehtävän saat välittömästi ilmoittautumisesi jälkeen ja siitä eteenpäin siis kuutena seuraavana päivänä. Ei haittaa, vaikka jonakin päivänä et pysyisi tahdissa mukana: sähköpostit ovat tallessa ja voit siirtyä seuraavaan tehtävään omaan tahtiisi myöhemminkin.

 

Kuvassa asiakkaan entinen säilytysrasialaatikko, joka toimiikin käytännössä paremmin kuiva-aineille. Kuiva-aineet ovat nyt askeleen päässä liedestä ja ruuanlaitto on helpompaa.

Keittiön tavaravalmennuksen jälkeen

- tavaramäärät ovat hallinnassasi
- ruuanlaitto sujuu helpommin
- tiskien laitto on vaivattomampaa
- et enää tuskaile turhaan vaan keittiösi toimivuus palvelee arkeasi!

Voit nyt ostaa Keittiön tavaravalmennuksen hintaan VAIN 14,99 €.

Saat 7 päivän ajan sähköpostiisi kuvalliset vinkit ja tarkat sanalliset ohjeet, kuinka ryhdistää keittiön järjestys vain viikossa!
Kyllä, haluan keittiöni järjestykseen! →


JÄITKÖ MIETTIMÄÄN JOTAKIN NÄISTÄ?

- Edellyttääkö onnistuminen säilytysratkaisujen ostamista?

Ei. Valmennuksessa saat yksityiskohtaisia vinkkejä, kuinka onnistua karsimalla ja järjestelemällä loogisesti. Mukana on runsaasti ideoita maksuttomiin ratkaisuihin. Voit poimia vinkkejä myös täsmällisistä laatikoista ja purnukoista, mutta ne eivät missään nimessä ole edellytys onnistumiselle.

- Keittiöt ovat eri kodeissa erilaisia. Miten voin olla varma, että saan valmennuksesta apua?

Keittiön tavaravalmennuksessa yhdistyvät omat kokemukseni suurperheen (normaalikokoisen) keittiön järjestelyssä ja ammattitaitoni koulutettuna ammattijärjestäjänä. Olen järjestellyt keittiöitä useissa asiakaskohteissa ja nähnyt, että tietyt "lainalaisuudet" toimivat joka keittiössä. Valmennukseen olen koonnut tietotaitoni ja kiinnittänyt huomiota siihen, että vinkit ovat sekä konkreettisia että helposti sovellettavia.

- Miksi maksaisin lisävinkeistä?

Ostamalla valmennuksen tuet työtäni ja myös maksuttomien vinkkien tekemistä. Jos olemme jo ennestään tuttuja, olet kenties nähnyt, kuullut tai lukenut enemmänkin maksuttomia vinkkejäni, ehkä säästänyt jossain kohtaa pysähtymällä ennen ostamista tai ainakin innostunut karsimaan turhaa kotoa. Ostamalla Keittiön tavaravalmennuksen voit tukea työtäni ja maksuttoman sisällön tuottamistani myös jatkossa.

Kyllä, haluan keittiöni järjestykseen! →


Kaipaatko räätälöityjä vinkkejä tai konkreettista apua keittiösi kanssa?

Tutustu etäapuuni tästä ja Joensuun seudulla toimivaan järjestelyapuuni tästä.

Järjestelyterveisin 

Sanna Koskinen

Ps. Tervetuloa seuraamaan Tavaravalmentajaa Instagramissa ja Facebookissa.