Case: asiakas Timo & reumasairaus

Case: Asiakas Timo & reumasairaus

Tositarina siitä, miten ammattijärjestäjän apu on vaikuttanut asiakkaani Timon (nimi muutettu) elämään. Timolla on reumasairaus, joka rajoittaa liikkumista ja jaksamista vaihtelevasti. Tarina on julkaistu asiakkaan erillisellä suostumuksella.

JÄRJESTELYN VAIKUTUKSET

Keittiön järjestelystä on jo aikaa (noin 3 kk), joten voimme kysyä Timolta, onko järjestys pysynyt ja mitä vaikutuksia järjestelyllä on ollut?

- Kyllä, keittiön kaapit on pysyny järjestyksessä! hän kertoo.

- Kaiken kaikkiaan käynnit on ollu inspiroivia. Tarkoittaen sitä, että samalla saa työn alla olevaan kohteeseen ideoita ja ideoita siihen, miten muualla toteuttaisi. Lisäksi näkee käytännössä, miten voi hyödyntää laatikoita, viikkausta, kasseja ja tilaa , Timo jatkaa.

- Ei oo enää sellanen olo, että hukun tänne tavaraan ja että pitäis ostaa lisää säilytyskalusteita! Tavarat löytyy helposti, näkee mitä on missäkin ja lapsikin tietää nyt tavaroiden paikat, Timo summaa.

LÄHTÖTILANNE

Pienen kodin jokaiseen tilaan ja huoneeseen on kasaantunut tavaraa ja kaapit ovat kaaoksessa. Tavaran määrä ja kaaos vaikeuttavat päivittäisiä toimintoja kuten ruuanlaittoa ja vaatteiden ja muiden tavaroiden löytymistä. Timon perheeseen kuuluu myös poika, joka asuu hänen luonaan vuoroviikoin.

TUTUSTUMINEN & ALOITUS

Tutustuimme Timon kanssa puhelimitse ja tapasimme ensimmäisen kerran syystalvella 2018, jolloin ensimmäisillä järjestelykäynneillä kävimme läpi hänen keittiötään. Roskiin lähti yhteensä yli kaksi jätesäkillistä vanhentunutta ruokaa ja mausteita sekä turhaa paperia ym. Riisiä ja makaronia oli tullut ostettua aina lisää, kun vanhemmat pussit olivat kadonneet muiden tuotteiden taakse tai hankalan kulmakaapin perukoille.

Hommat sujuivat leppoisasti rennossa tunnelmassa! Kaapit käytiin järjestelmällisesti läpi: Ojentelin tavaraa alas ylähyllyiltä ja hankalasta kulmakaapista. Ne lajiteltiin roskiin, kierrätykseen lähteviin ja jääviin. Jäljelle jääneet sijoiteltiin niin, että päivittäisessä käytössä olevat tarvikkeet löytyivät sopivalta käyttökorkeudelta ja yhdellä silmäyksellä näkee, mikä on mahdollisesti loppumassa. Näin jatkossa vältytään ostamasta sellaista, jota kaapissa jo on.

JÄRJESTELYN JATKAMINEN

Keittiön jälkeen jatkettiin eteisessä vuoden 2019 alussa. Timo oli tehnyt kausivaatteille ja harrastustarvikkeille tilaa makuuhuoneen kaappiin tyhjentämällä sen. Nakkasimme kaikki eteisessä olevat vaatteet kasoiksi ja lajittelimme ne tällä hetkellä käytettäviin, eri kauden vaatteisiin, lahjoitettaviin ja roskiin. Eteiseen vietiin vain sillä hetkellä tarpeelliset ja tilasta tuli helppokäyttöinen ja entiseen verrattuna avara!

Samalla käynnillä järjesteltiin vielä pyyhkeet ja lakanat. Huonokuntoiset eivät päässeet enää takaisin kaappiin ja hyvillä viikkaustavoilla lakanat ja pyyhkeet sekä niiden paikat hahmottaa jatkossa helposti!

Järjestelytyömme kohti sujuvampaa arkea jatkuu Timon kodissa edelleen.

Mikäli kodin järjestely on sinulle ajankohtaista, tilaa uutiskirjeeni tästä linkistä. Saat kerran kuussa sähköpostiisi inspiraatiota järjestelyyn ja muuta mielenkiintoista tietoa.

Sinua saattaa kiinnostaa myös ruuhkavuosia elävän asiakkaani varaston järjestely. Lue tarina tästä linkistä.

Lue lisää tietoa palveluista →  

Ilo olla avuksi!

Sanna Koskinen

Ps. Tervetuloa seuraamaan myös Facebookin ja Instagramin kautta!