Modernin ammattijärjestäjän koulutus

MODERNI AMMATTI­JÄRJESTÄJÄ­KOULUTUS
Sinulle, joka haluat ammattijärjestäjäksi ja Järjestelykonsultiksi®

Rakastatko järjestelyä? Haluaisitko asiantuntijaksi, joka tukee luopumisessa, auttaa hyvän järjestyksen luomisessa ja osaa tarvittaessa viimeistellä lopputuloksen esteettisesti?

Tule mukaan Järjestelyakatemiaan ja kouluttaudu moderniksi ammattijärjestäjäksi!

Järjestelyakatemian modernista ammattijärjestäjäkoulutuksesta saat

- vankan teoriapohjan järjestelystä ja luopumisessa tukemisessa
- tietotaitoa erilaisten asiakkaiden kohtaamiseen
- ammattitaitoa auttaa asiakasta oli kyseessä sitten tavaran karsiminen, toimivan järjestyksen luominen tai tilan esteettinen viimeistely

- selkeän toimintasuunnitelman, jolla löydät ensimmäiset asiakkaat
- varmuutta itselle luontevaan tapaan markkinoida ja myydä

- todistuksen Professional Organizer -tason ammattijärjestäjäksi valmistumisesta
- tietosi Järjestelyakatemian sivuille vähintään vuodeksi päättäjäisten jälkeen
- käyttöösi Järjestelykonsultti®-tittelin ja logon, jotka ovat yksinomaan Järjestelyakatemian myöntämät erottautumistekijät.


Koulutus sopii sekä yrittäjiksi tähtääville että henkilöille, jotka haluavat tehdä järjestelytöitä sivutoimisesti. Erityisesti sosiaali- ja terveysalalla koulutus antaa valmiuksia hyödyntää opintoja myös nykyisen työn tekemisessä.

Järjestelyakatemiasta valmistuttuasi voit hakea Suomen ammattijärjestäjät ry:n jäseneksi. 


Koulutuksen sisältö

Modernin ammattijärjestäjäkoulutuksen järjestää Tavaravalmentaja® Sanna Koskinen (kuvassa alla), vuonna 2018 valmistunut Professional Organizer. Kokemusta on kertynyt satoja tunteja niin vertaisten ruuhkavuosia elävien auttamisesta kuin iäkkäämpien asiakkaiden haasteiden parista sekä yhteistyöstä paikallisen sosiaalityön kanssa.


Muita kouluttajia ovat
- ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja ja ammattijärjestäjä Emma Lahdensuu/ Piilovoima (kuva tulossa)
- KonMari konsultti ja ammattijärjestäjä Jarna Papinniemi/ Ilonneliving (kuvassa ylinnä)
- yrittäjä ja viestinnän ammattilainen Laura Tirkkonen/ Homevialaura-kanavat (kuvassa vasemmalla)
- ammattijärjestäjä ja yrittäjä Mari Shrestha/ Toimiva järjestys (kuvassa oikealla)


Koulutusosiot ovat
1. Orientoituminen
2. Asiakastyön perusteet (mukana Emma: Ratkaisukeskeisyys asiakastyössä)
3. Erilaiset metodit (mukana Jarna: Järjestyksen viimeistely)
4. Asiakasymmärryksen syventäminen (mukana Emma: Nepsy-asiakkaan kanssa työskentely)
5. Omannäköinen markkinointi (mukana Laura: Media- ja somekoulutus)
6. Osaaminen tuloiksi (mukana Mari: Ammattijärjestäjä yrittäjänä)
7. Valmiina asiakastyöhön
+ Asiakastyöt ja henkilökohtainen toimintasuunnitelma

Koulutuksen hyväksytysti suorittaminen edellyttää asiakastöistä tehtävien reflektointien palauttamista sekä oman toimintasuunnitelman laatimisen. Näiden tekemiseen saat tarkat ohjeet koulutuksessa.

Tarkempia lisätietoja koulutussisällöstä saat ottamalla yhteyttä.

Koulutuksessa opit
- erilaisia järjestelytekniikoita, joita osaat soveltaa tilannekohtaisesti
- ymmärtämään asiakkaiden tarpeita syvällisesti
- miten erottautua muista ammattijärjestäjistä ja kuinka tuoda osaamista esiin
- miten markkinoida ja saada asiakkaita itsellesi luontevalla tavalla.

Koulutuksen toteutus ja aikataulu

Koulutus toteutetaan etänä Zoomilla. Voit siis osallistua koulutukseen paikkakunnasta riippumatta.

Koulutuspäivistä tulee tallenteet, mikäli olet jostain syystä estynyt pääsemään tietylle kerralle. Tallenteet ovat katsottavissa rajoitetun ajan.

Tapaamiskerrat ovat sunnuntaisin klo 15-19.30, tauko klo 17-17.30. Tapaamiskertojen välissä on 2-3 viikkoa aikaa tehdä tehtäviä. Poikkeuksena aloituskerta, jonka jälkeen jatketaan jo viikon päästä.

Kevään 2024 koulutuspäivät

10.3. Orientoituminen
17.3. Asiakastyön perusteet

7.4. Erilaiset metodit
21.4. Asiakasymmärryksen syventäminen

5.5. Omannäköinen markkinointi
19.5. Osaaminen tuloiksi

2.6. Valmiina asiakastyöhön

Muutokset mahdollisia, mikäli jotain ylivoimaisia esteitä (kuten kouluttajien sairastuminen) ilmaantuisi.

Jos olet pohtinut kouluttautumista, lähetä hakemus. Haastattelun tarkoitus on selvittää puolin ja toisin, onko tämä juuri sinulle sopiva koulutus.

Koulutus on mahdollista toteuttaa työssäkäynnin ohessa ja virallinen valmistuminen tapahtuu yksilöllisesti sitä mukaa, kun asiakastyöt ja oma toimintasuunnitelma on tehty.


Ammattijärjestäjä­koulutukseen hakeminen

Koulutukseen haetaan vapaamuotoisella hakemuksella, jossa kerrot
- nimesi, osoitteesi, puhelinnumerosi
- omasta taustasi
- miksi haluat ammattijärjestäjäksi.

Lähetä hakemuksesi sanna(a)tavaravalmentaja.fi otsikolla "Hakemus koulutukseen".

Kevään 2024 koulutuksen opiskelupaikat ovat TÄYNNÄ. Tällä hetkellä voit jättää hakemuksen ja ilmoittaa alustavasta kiinnostuksestasi seuraavaan vuodenvaihteen 2024-2025 koulutukseen, jolloin olet etusijalla, kun seuraavat koulutuspäivät varmistuvat.

Liittymällä tälle postituslistalle, saat ensimmäisenä tietoa tulevista koulutuksista. Tietoa seuraavasta koulutuksesta päivitetään tälle nettisivulle syksyn 2024 aikana.

Laita sähköpostia sanna(a)tavaravalmentaja.fi. 

Huom! Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua paikan vastaanottamiseen. Seuraavassa vaiheessa sovitaan puhelinhaastattelusta, jossa selvitetään puolin ja toisin, olisiko tämä oikea koulutus juuri sinulle.

Hakijat haastatellaan ja valinnasta ilmoitetaan henkilökohtaisesti. 

Ota rohkeasti yhteyttä, mikäli haluat kysyä jotain lisää! Viestiä voit laittaa myös somekanavien kautta.


Valmistuneiden palautteita koulutuksesta


"Koulutus on ollut todella monipuolinen. Se on ollut innostava ja laaja.
Kurssipäiviin on ollut helppo osallistua, koska ne ovat olleet säännöllisesti samaan aikaan eikä mitenkään sinne tänne ripotellen. Vierailevat luennoitsijat olivat hyvä lisä, vaikka Sanna sinullakin on paljon osaamista asioista. Välillä vierailija on myös rytmittänyt hyvin kurssikertoja. Luentomateriaalit ovat olleet tosi kattavia ja niihin tulee varmasti palattua myös myöhemmin. Ammattijärjestäjä ja itsejärjestämisestä on kohtuullisesti tietoa saatavilla, mutta koulutuksesta sai hyviä käytännön vinkkejä, mitä ei mistään muualta varmasti voi edes oppia." - Iina

"Tiesin, että aihe on mielenkiintoinen ja uskoin saavani siitä lisävälineitä työhöni ja yritykseeni mutta minulla ei ollut aavistustakaan, miten monella tavalla se asiassa auttoi! Järjestely on niin paljon muutakin, kuin tavaroiden asettamista järkeville paikoille. Se on mahdollisuus ajatella omaa elämäänsä, rutiinejaan, omaa ajankäyttöään, arvojaan. Se mahdollistaa keskittymisen niihin asioihin mitkä ovat juuri itselle tärkeitä. Koen saaneeni asiakastyöhön välineitä mutta myös inspiraatiota ja ratkaisukeskeisyyttä omaan elämääni." - nepsyvalmentaja Heini

"Koulutus vastasi odotuksiani – ja enemmänkin. Pidin koulutuksen syvällisyydestä ja monipuolisuudesta. Sisällöt olivat herkullisen monipuolia, luentomateriaalit visuaalisesti selkeitä ja kauniita. Pidin tärkeänä, että pureuduttiin erilaisiin asiakasryhmiin, ja asioihin, mitkä voivat olla taustalla vaikuttamassa ongelmien kasaantumiseen. Asiakaskäynneille oli hyvin valmistautunut olo mennä, kun koulutuksessa oli jo käsitelty esiin mahdollisesti tulevia ongelmatilanteita, ja miten niistä päästä eteenpäin. Yrittäjyysteema oli todella tärkeä sisältöineen, sillä itselläni ei ole kokemusta yrittäjänä toimimisesta. Oli mukava, kun mukaan oli saatu vierailevia kouluttajia. Erityisesti Marin vierailu ja tarina jäi mieleen." - Niina


Tavaravalmentaja® Sanna Koskinen

Olen vuonna 2018 valmistunut Professional Organizer ja Suomen ammattijärjestäjät ry:n jäsen. Olen saanut laajan kuvan ammattijärjestäjän työstä konkreettisten järjestelykäyntien ja etäkonsultointien myötä. Lisäksi olen tuottanut sisältöä niin blogiartikkeleiden ja podcastien kuin maksullisten webinaarien ja Koti järjestykseen e-oppaan myötä. Oman syvyytensä ammattitaitoon tuo alusta asti tekemäni yhteistyö paikallisen sosiaalityön kanssa - olen siis kohdannut useita äärimmäisen täysiä koteja ja niiden asukkaita.

Vuodesta 2021 olen ollut mukana kouluttamassa uusia Professional Organizer -tason ammattijärjestäjiä ja Järjestelyakatemia syntyikin halusta tarjota täsmällistä lisäkoulutusta ammattijärjestäjille. Olen vuosien saatossa ostanut ja käynyt useita lisäkoulutuksia mm. markkinointiin liittyen. Haluan tarjota kaiken kertyneen tietotaidon ikään kuin valmiiksi suodatettuna täsmällisesti uusille ammattijärjestäjille ajatuksella "näin olisin tehnyt itse, jos olisin heti tiennyt nämä asiat".

Ota rohkeasti yhteyttä, mikäli haluat kysyä jotain lisää!


Sanna Koskinen