Usein kysyttyä

  • Usein kysyttyä

Mikä on ammatti­järjestäjä?

Ammattijärjestäjä eli Professional Organizer on järjestämisen ammattilainen. Ammattijärjestäjä auttaa asiakasta luopumaan turhasta ja järjestelemään jäljelle jääneet tavarat ja paperit mahdollisimman loogisesti.

Kiinnostaako ammattijärjestäjän koulutus? Tutustu Järjestelyakatemian moderniin ammattijärjestäjäkoulutukseen.

Tavaran ja papereiden lisäksi jotkut ammattijärjestäjät auttavat kalenterin ja ajankäytön järjestämisessä. Ammattijärjestäjät eivät ole siivoojia, mutta jotkut tarjoavat myös siivouspalvelua.

Ammattijärjestäjä on vaitiolovelvollinen ja työ tehdään aina asiakkaan ehdoilla.

Olen Suomen ammattijärjestäjät Ry:n jäsen. Lue tästä lisää Tavaravalmentajan palveluista.

www.ammattijarjestajat.fi sivuilta löydät lisää Suomessa koulutettuja ammattijärjestäjiä.Miten ammatti­järjestäjä osaa päättää toisen tavaroista?

Järjestely- ja karsimistyö tehdään aina yhdessä asiakkaan kanssa ja asiakas päättää itse, mistä luopuu. Ammattijärjestäjä tarjoaa asiakkaalle tukea ja näkökulmia ilman painostusta!

Tavoitteena on koti tai toimisto, jossa tavaroiden määrä on hallinnassa ja kaikelle on selkeät paikat. Ennen kaikkea järjestelyn tulee tukea asiakkaan arjen sujuvuutta.


Mihin ammatti­järjestäjää tarvitaan?

Ammattijärjestäjän palvelusta on hyötyä

  • kun arki tökkii ja huomaa jatkuvasti etsivänsä tavaroita ja papereita
  • kun toimistossa on vaikeaa löytää tarvitsemaansa
  • kun ei saa itse aikaiseksi aloitettua, mutta epäjärjestys häiritsee
  • kun tavaraa on niin paljon, että asuminen ei ole turvallista ja sosiaaliset suhteet kärsivät
  • kun edessä on muutto (pienempään)
  • kun mietit uudisrakennuksen tai remontin yhteydessä säilytysjärjestelmiäsi
  • erilaisissa elämäntilanteissa, joissa kohtaat yhtäkkiä paljon tavaraa
  • kun vanhempasi tai isovanhempasi tarvitsevat apua.

Ammattijärjestäjän palveluita käyttävät eri-ikäiset miehet ja naiset ja sekä pariskunnat että perheelliset. Voit ostaa palvelun kotitalousvähennyskelpoisesti myös vanhemmillesi ja isovanhemmillesi.


Miten palvelun hinta määräytyy?

Ammattijärjestäjä on järjestämiseen ja asiakkaan ohjaukseen perehtynyt ammattilainen. Ammattijärjestäjä on asiakkaan henkilökohtainen valmentaja, jonka avulla työ tehdään suunnitelmallisesti alusta loppuun. Yleinen hintataso palvelulle Suomessa on 50-75 €/h.

Lue tästä lisätietoja Tavaravalmentajan palveluista.

Miten ammattijärjestäjän palvelun hinta määräytyy?

Ammattijärjestäjän palvelua käyttämällä saat enemmän aikaa asioille, jotka ovat sinulle tärkeitä! Opit uusia tapoja, joilla tavarat löytävät paikkansa ja järjestyksestä tulee pysyvä. Koet suurta helpotusta, kun mieltäsi painanut kaaos on vihdoin hallinnassa.

Huomioi myös, että saat järjestelypalvelusta kotitalousvähennyksen. Lisäksi järjestelyn yhteydessä löytyy usein tavaraa, jota ei muistanut omistavansakaan – säästyt jatkossa turhilta ostoilta, kun tiedät mistä tavarat löytyvät.

Saatat tietää, että varastossasi on myytävää tavaraa, mutta lojuvan tavaran arvo yleensä vähenee. Ammattijärjestäjältä voit saada tarvitsemaasi tsemppiä kirppistavaroiden eteenpäin myymiseen ja lahjoittamiseen, jolloin saat lisää tilaa ja vaivanpalkkaa. Tosin kannustan sinua pohtimaan tavaran myynnistä koituvaa työtä suhteessa saamaasi hyötyyn.


Mikä on kotitalous­vähennys?

Ammattijärjestäjän järjestelyavun käyttö on kotitalousvähennyskelpoista. Sen avulla saat 100 euron vuosittaisen omavastuun ylittävästä työn hinnasta 60 % takaisin (vielä vuonna 2024 ammattijärjestäjän järjestelyavusta saa suuremman vähennyksen eli 60 % aiemman 40 % sijaan). 

Kotitalousvähennys on voimassa, kun työ tehdään omassa kodissa tai vapaa-ajan asunnossa. Asuntoa ei tarvitse omistaa, asuminen tai oma käyttö riittää.

Saat vähennyksen myös silloin, kun palkkaat ammattijärjestäjän avuksi vanhempiesi tai isovanhempiesi kotiin!

Kuolinpesä voi saada vähennyksen vainajan kuolinvuoden aikana teetetystä työstä.

Tavaravalmentajan järjestelyavusta saat kotitalousvähennyksen: Tavaravalmentaja toimii Napakka osuuskunnan kautta ja Napakka Osk kuuluu vaadittuun ennakkoperintärekisteriin.

Säilytä aina kuitti tehdystä työstä!

Lue lisää kotitalousvähennyksestä Verohallinnon sivuilta www.vero.fi.