MARRASKUUN TREENI | Digisiivous & ruutuaika

Marraskuun treeni: digisiivous & ruutuaika

Puhelin, tabletti, läppäri ja sen seitsemäntuhatta tiedostoa kuvina, videoina, tekstinä ja sovelluksina. On aika siivota turhat tiedostot ja sovellukset sekä järjestellä loput loogisemmin!

Digisiivous x 5

1. Onko seassa sovelluksia, jotka on ehkä jossain vaiheessa olleet käytössä, mutta nyt vain roikkuvat mukana? Poista turhat.

2. Onko kuvien ja videoiden määrä loputon? Poista, poista ja poista tarpeettomia - jo 10 minuutin digisiivous on tehokasta! Aina parempi, jos teet siitä vaikkapa viikoittaisen tavan.

3. Huomioi, että monet sovellukset tallentavat sen kautta vastaanotettua mediaa, ellet muuta asetuksia. (Sovelluksen asetukset/tiedot - tallenna media automaattisesti - pois käytöstä)

4. Siivoa pois myös turhilta tuntuvat somessa seuraamasi tilit/ryhmät. Varsinkin Facebookryhmiin tulee helposti liityttyä, kun monenlaiset aiheet kiinnostavat, mutta käytännössä ei ole aikaa seurata kaikkea.

5. Poistu sähköpostilistoilta, joilla et halua olla. Jokaisen uutiskirjeen lopussa on linkki, jonka kautta pääset lopettamaan kirjeen tilauksen.

+ Luo puhelimeen ja koneelle loogiset kansiot ja alakansiot. Mieti tiedostojen sijainti niin, mistä ensimmäiseksi sitä alkaisit etsiä.


Tunnelmakuva Yle Joensuun toimituksesta, jossa vierailin alkuvuonna. Kuuntele radiohaastattelu tästä.

Ruutuaika hallintaan

Kuten elämänmuutokset usein, myös ruutuajan vähentämisyritykset saattavat kaatua liian isoihin odotuksiin. Kun yrittää liikaa kerralla ja tulee notkahdus, koko homma tuntuu turhalta ja tulee palattua vanhoihin tapoihin.

Aloita siksi valitsemalla YKSI tavoite:

- ei ruutua sängyssä
- ei ruutua ruokaillessa
- vain yksi ruutu kerrallaan
- ei ruutua seurassa.

Lisää seuraava tavoite, kun edellinen on sujuu vaivatta. Sovellusten avulla voit seurata omaa ruutuaikaasi ja tarvittaessa rajoittaa lasten laitteiden käyttöä (esim. Screen Time ja Family Link).

Ruutuhaasteessa yhteistyössä Saana Rutila / saanantreenit.

Uskomatonta, että Kodin keventäjien kuukausihaasteita on nyt joka kuulle! Jatkossa haasteet muuttuvat nimeltään treeneiksi: joulukuun treeni on pohdintapainotteinen ja alkuvuonna aletaan taas järjestelyhommiin täydellä tohinalla. Jos et malta odottaa, niin klikkaa itsesi tähän hetkeen sopivalta tuntuvaan huoneeseen! On se sitten keittiö, kylppäri, eteinen tai joku muu - vinkkiblogit ovat valmiina!

KIITOS, kun olet mukana!


Kuulen mielelläni kokemuksiasi & palautetta näistä kuukausihaasteista: laita suora viesti somessa tai sähköpostia sanna@tavaravalmentaja.fi osoitteeseen.

Joko luit blogin NÄIN VOITAT LUOPUMISEN ESTEET?

Ja hei, jos järjestely- ja karsimisaiheet ovat sinulle ajankohtaisia, saat maksuttomat vinkit Tavaravalmentajan uutiskirjeen kautta kerran kuussa sähköpostiisi.

Sanna Koskinen

Ps. Tervetuloa seuraamaan FACEBOOKISSA ja INSTAGRAMISSA.