ELOKUUN TREENI | Eteinen ja arki haltuun

Elokuun treeni: eteinen ja arki haltuun!

Oletko saanut suunnitella eteisesi alusta alkaen juuri sinulle ja perheellesi toimivaksi? En minäkään! Kun perhe sopeutuu olemassa olevaan tilaan eikä ole sitä luksusta, että tila olisi kustomoitu perheelle, on mielikuvitus tarpeen. Lue blogista vinkit eteisen kaaoksen taltuttamiseen ja poimi ideat arjen hallintaan!

Eteinen

Kun eteisen neliöt loppuvat, ajattele kuutioita: ota seinät hyötykäyttöön! Pienessä tilassa tärkeintä on pitää esillä vain juuri sillä hetkellä tarvittavat vaatteet. Säilytä eri kauden vaatteet muualla ja mikäli tilaa on todella vähän, siirrä myös normiviikolla harvemmin käytetyt takit ja kengät muualle ja varaa tärkein tila niille, jotka ovat käytössä päivittäin! 


*Inspiraatiokuva Kuopion Ikeasta.

5 x IDEAT ETEISEEN

1. Muistilistat
Monesta eteisestä löytyvän sähkökaapin ovi on magneettinen ja siten oiva paikka muisti- ja kauppalapuille sekä lukujärjestyksille.

2. Asusteet
Henkaritangolle laitettavat ns. monitoimiripustimet ja riippulokerikot toimivat mainiosti asusteiden säilytyksessä. Leveisiin riippulokerikkoihin saat myös kypärät.

3. Kauppakassit ja kierrätys
Kapeisiin tiloihin suunniteltuja kenkäkaappeja voi hyödyntää vaikkapa lehtien keräyspisteenä ja kauppakassien säilytyksessä.

4. Kengät
Kun lattiatilaa on niukasti, kokeile yksinkertaisesti koria, johon esimerkiksi kaikkien perheenjäsenten kesäkengät on helppo heittää jalasta. Myös erittäin siroja seinälle kiinnitettäviä kenkähyllyjä on tarjolla. Muista lisäksi riippulokerikot ja kenkäkaapit.

5. Kausisäilytys
Syvän hattuhyllyn voi hyödyntää kahteen jakamalla: etuosassa sopivat korit käyttötavaralle ja takana kausisäilytystä esimerkiksi kypärille. Muutkin eteisen yläkaapit ja -hyllyt, joihin ei vaivatta yllä, on hyvä varata kausivaatteille.


Arki haltuun

Eteisessä tarvitaan usein muutakin kuin vaatesäilytystä. Mikäli mahdollista varaa seinätilaa tai lipaston päällinen niille tavaroille, joille on oltava paikka, kun ovesta tullaan sisään kädet täynnä tavaraa: luo paikka avaimille ja postille, laukuille ja repuille.


Lapsiperheissä koulujen ja päivähoidon aloitus on lähellä! Luvassa on ainakin kaiken maailman tiedotteita, vaatteiden nimikointia ja harrastuskuskauksia. Mieti, miten voisit tehdä asioista helpommin hallittavia ja muistettavia!

Hyödynnä ainakin:
- erilaiset muistitaulut
- viikko- tai päiväkalenteri eteiseen
- tarvittaessa koululaisen tai hoitoikäisen lapsen aamutoimet kuvapolkuna
- erilaiset Whatsapp-ryhmät perheen sisäisessä tiedottamisessa & harrastuskuljetuksissa

-> Kuvassa esimerkiksi kuvitteellinen suurperheen lukujärjestys: kouluaikojen lisäksi merkitty liikuntapäivät, jolloin tarvitaan omanlaisensa varusteet sekä banaani symboloimassa pitkää päivää eli eväät mukaan! Mieti, minkälainen systeemi toimisi juuri teillä!

-> Kaupallinen yhteistyö | Askarteluvinkki: Meillä erilaiset muistiot ja aikataulut on kiinnitetty persoonallisilla DIY-magneeteilla jääkaapin ja sähkökaapin oviin. Mikäli askartelu on teidän juttu, kurkkaa jääkaappimagneettien ohje Nappikauppa Punahilkan askarteluvinkeistä.

Muista lisäksi arkea helpottavat palvelut:
- siivouspalvelu
- ruokaostosten kotiinkuljetus tai valmiiksi kerättyjen ostosten nouto marketista
- ammattijärjestäjän apu (lue lisää palveluistani tästä linkistä tai löydä alueesi ammattijärjestäjä tästä linkistä)

Mikäli et ole vielä uutiskirjeen tilaaja, liity mukaan tästä linkistä niin saat seuraavan haasteen suoraan sähköpostiisi!

Iloista arkea!

Sanna Koskinen 

Ps. Tervetuloa seuraamaan myös INSTAGRAMIN ja FACEBOOKIN kautta.